Аџић: Oпредјељење и обавеза Градске управе je да позиционира и јача улогу мјесних заједница

У свих 56 мјесних заједница на подручју Градишке у складу са приоритетима у протеклом периоду реализовани су важни инфрастурктурни пројекти, од асфалтирања путева, постављања јавне расвјете, водоснабдијевања, уређивања домова културе, подршке младима и културно-умјетничким друштвима, изградња игралишта и друге активности. У наредном периоду планирана је доградња вртића у Новој Тополи и отварање једне вртићке групе у Горњим Подградцима.

Кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница“ коју спроводи Градска управа у сарадњи са УНДП-ом укључено је 12 мјесних заједница, а у току је реализација друге фазе пројекта за пет мјесних заједница.

Градоначелник Градишке, Зоран Аџић истакао је да је преко 90 одсто инвестиција у протеклом периоду рађено у мјесним заједницама, с циљем да људи остану да живе на селу и тако сачувају простор Градишке и Републике Српске.

Аџић је навео да је опредјељење и обавеза Градске управе да позиционира и јача улогу мјесних заједница како кроз пројекте тако и кроз рад Савјета мјесних заједница.

„Циљ је да се преко савјета и предсједника мјесних заједница исказују потребе за инфраструктурним опремањем и развојем мјесних заједница у свим сферама друштвеног живота које ће Градска управа уврстити у буџет и реализовати по приритетима“, нагласио је Аџић.

Он је рекао да је важно схватити озбиљност изборног процеса у мјесним заједницама и позвао грађане да изађу на биралишта и подрже кандидате спремне да се активно укључе у развој мјесних заједница.

 „Желимо да дамо значај мјесним заједница и да кроз проактиван приступ и дијалог савјета мјесних заједница са Градском управом рјешавамо потребе и стварамо боље услове за живот грађана у мјесним заједницама“, нагласио је Аџић.

Избори за савјете мјесних заједница града Градишка биће одржани у недјељу, 20. марта од 9 до 17 часова. Према подацима Градске изборне комисије укупно је пријављено 14 политичких субјеката од којих је шест политичких партија и осам група грађана. На предстојећим изборима у мјесним заједницама биће организовано 56 бирачких мјеста за регистрованих 55.232 бирача са подручја Градишке.

 С.С.Ц.

Share With: