Аџић: У 2023. години наставити са инвестицијама и водити одговорну социјалну политику

Град Градишка је је реализовао све планиране инвестиције у овој години, што је велики успјех у времену свјетске хиперинфлације и нестабилности и у 2023. годину улази са усвојеним буџетским оквиром који има изражену социјалну компоненту и предвиђа наставак изградње инфраструктуре и стварање предуслова за даљи привредни развој, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић, након што је градска скупштина усвојила Буџет града за 2023. годину у износу од 41.200.000 КМ.

Аџић је рекао да је већ сада евидентно да ће и наредна година бити нестабилна и да ће вјероватно бити потребно и неколико пута доносити ребалансе буџета.

Он је навео да је у градском буџету 14 одсто средстава, ило око 6 милиона КМ предвиђено за социјална издвајања, те да ће Градска управа уколико се укаже потреба додатно помоћи онима којима буде угрожена егзистенција.

Одборник СДС-а у Скупштини града Градишка Зоран Латиновић истакао је да је одборнички клуб СДС-ПДП уложио пет амандмана на оквир градског буџета, који нису прихваћени а односили су се на помоћ запосленима у градишкој Болници, удужењима пензионра и породица са четворо и више дјеце, те повећање издвајања за поклон честитке за новорођенчад и куповину уџбеника основцима.

Латиновић је рекао да је опозиција очекивала да ће бар неки од ових амандмана буде прихваћен од стране скупштинске већине, али да су они макар утицали на то да градоначелник обећа да ће у току године изнаћи средства да се помогне социјално угроженом становништву, што је  евидентно да ће у 2023. години  бити потребно.

М.Малешевић

Share With: