Аџић: Успјешни ученици сигурна будићност Градишке и Републике Српске

Градоначелник Градишке Зоран Аџић је захвалио је уечницимна на труду који улажу током свог образовања и тако на најбољи начин предстаљају свој град и показују да су сигурна будућност  Градишке и Републике Српске.

Он је такође захвалио и свим просвјетним радницима јер су образовање, које је темељ сваког друштва, у Градишци подигли на висок ниво.

„Градишка има разлогог да буде поносана на своје образовне установе. Постигнути су значајни успјеси у настави и на бројним такмичењима“, нагласио је Аџић, анкон пријема који је организоавао за успјешне ученике и директоре градишких школа и предшколске установе, поводом обиљежавања школске славе Светог Саве.

Аџић је навее да Градска управа издваја око 12 одсто буџета за образовање и настоји да обезбједи услове да се у градишким средњим школама школују кадрови који су потребни привреди.

„Техничка школа Градишка је у септембру, као једна од ријетких школа у  региону, увела ново занимање техничара роботике. Градска управа је помогла овој школи да кроз међународне пројекте обезбједи едукацију за професоре и ЦНЦ струг са роботском руком“, додао  је Аџић.

Он је подсјетио да је прошле године завршен нови вртић Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, а да је у овој години  планирана реконструкција објеката основне музичке школе „Бранко Смиљанић“.

М.Малешевић

Share With: