Аџић: Реализовани бројни развојни пројекти, започете нове инвестиције

Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је новинарима након Академије поводом Дана града – 24. априла да је и у тешким економским условима градска власт успјела да у протеклих годину дана реализује значајне пројекте, гради инфраструктуру и ствара боље услове за привредни развој.

Аџић је навео да је у току 2022. године изграђено 15 километара локалних путева, завршена обилазница и кружни ток у Брестовчини, те да су започети бројни други пројекти  и капиталне инвестиције у изградњи инфраструктуре.

Он је навео да су пројекти реализовани средствима из градског буџета али и уз помоћ Владе Републике Српске, предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе и предсједника Србије Александра Вучића, те бројних донација из међународних фондова.

На Академији која је поводом Дана града Градишка – 24. априла одржана у градишком Културном центру, додијељене су Повеље и Захвалнице заслужним појединцима и организацијама.

Повеља почасни грађанин Градишке додијељена је италијанском привреднику Луиђину Поцу, предсједнику и власнику ПМП групације у оквиру које послује градишка компанија „ПМП Јелшинград“.

Повељу града Градишка за достигнућа у умјетности додијељена је Недељку Гоги, те постхумно бившем директору и глумцу Градског позоришта Градишка Драшку Видовићу, за допринос развоју позоришне умјетности.

Захвалнице града Градишка за допринос у области привреде додијељене су Славиши Томашевићу, привредном друштву „Форте флекс“ и компанији „Центрум трејд“.

За допринос у области спорта Захвалнице су додијељене женском кошаркашком клубу „Козара“ и клубу борилачких вјештина „Нитен“, за допринос у области хуманитарног рада доктору Бојану Вујановићу, а за постигнуте резултате у области информационих технологија захвалница је додијељена ученику техничке школе Градишка Кенану Махмутагићу.

Академији су присуствовали амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, амбасадор Словеније у БиХ Дамијан Седар, конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и бројни други представници републичких и градских институција и организација и гости.

У програму Академије поводом Дана града Градишка учествовали су Градски мјешовити хор „Лира, ученици градишке основне музичке школе „Бранко Смиљанић“, сопран Миња Шукало и други умјетници.

Бесједу „У колу козарском“ говорила је професорица Радана Вила Станишљевић.

М.Малешевић

Share With: