Аџић и Чордаш отворили новоизграђену амбуланту у Доњој Јурковици

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш отворили данас су у Доњој Јурковици новоизграђену амбуланту породичне медицине, у чију изградњу је уложено 200.000 КМ.

Републички секретаријат за изградњу ове амбуланте суфинансирао је са 45.000 КМ, а остатак новца издвојен је из градског буџета.

Аџић је рекао да је опредјељење локалне заједнице да примарну здравствену заштиту учини доступном грађанима на цијелом простору Градишке, наводећи да је било неопходно да пацијенти у Доњој Јурковици и околним селима, умјесто дотрајале, добију нову и савремену амбуланту.

Он је нагласио да локална управа улаже средства у изградњу инфраструктуре у свих 56 градишких мјесних заједнице и да ствара боље услове живота у руралним срединама.

Чордаш каже да је након обезбјеђења стамбеног питања и инФраструктуре први приоритет свих грађана доступност здравствене заштите.

Он каже да је задовољан што је Републички секретаријат могао да помогне изградњу амбуланте у Доњој Јурковици, да у Градишци сваке године реализују пројекте и да вјерује да ће тако бити и у наредном периоду.

Директор Дома здравља Градишка Синиша Аџић рекао је да ће нови објекат амбуланте бити стављен у пуну Функцију на задовољство свих пацијената тима породичне медицине у Доњој Јурковици.

Он је навео да је у наредном периоду приоритет изградња и нове амбуланте у Ораховој, за шта настоје да обезбиједе средстава из међународних Фондова, додајући да је и та амбуланта, као и амбуланта у Доњој Јурковици, удаљена од центра града више од 20 километара.

М.Малешевић

Share With: