Аџић: 9. јануар најважнији дан у испуњењу циља српског народа

Дан Републике Српске – 9. јануара је најважнији дан за српски народ на овим просторима, јер он представља испуњење циља да под окриљем своје Републике могу да чувају своју традицију и културу, слободно живе у садашњости и планирају своју будућност, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић.

„Наша обавеза је да се сјетимо свих оних који су уградили своје животе у темеље Републике Српске, њих и њихове породице не смијемо да заборавимо, да им се захвалимо као и свим борцима који су се борили за Републику у којој ће слободно моћи да живе сви њени грађани“, рекао је Аџић након помена и полагања вијенаца и ружа на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата у Градишци.

Он је нагласио да Република Српска и Градишка имају своју будућност у којој треба да се развијају у економском, друштвеном и сваком другом смислу.

„Градишка која је на вратима Републике Српске сигурно има додатне предности за свеукупан развој и могућност да младима обезбједи бољу будућност“, нагласио је Аџић.

Вијенце и руже на споменик погинулим борцима отаџбинског рата из Градишке положили су чланови породица погинулих,  делегације градских и републичких институција, организација проистеклих из претходних ратова и предствници политичких странака.

М.Малешевић

Share With: