Аџић: Важно је поштовати одлуку грађана

Градоначелник Градишке Зоран Аџић захвалио се свим грађанима Градишке који су у демократској и коректној атмосфери изашли на изборе 2. октобра као и свим политичким партијама укључујући и Градску организацију СНСД-а која је оствареним резултатима покaзалa да је СНСД водећа организација на простору Градишке и Републике Српске.

„Никада није било више међународних посматрача. Могу слободно да кажем да су ово једни од избора који су били у највећем фокусу гледајући уназад неколико изборних циклуса“, навео је Аџић и нагласио да је СНСД  политичка организација која комуницира са грађанима и привредницима, препознаје проблеме, претвара их у развојне пројекте и уврштава их у реализацију локалних и републичког буџета.

Аџић је нагласио да ЦИК доноси одлуке које нису усклађене са Изборним законом БиХ те да је потребно усавршавати сам начин изборног процеса у складу са технолошким напретком како се не би дешавале приче о крађи и злоупотреби бирачких одбора и бирачке воље грађана.

Према његовим ријечима нико нема право да прекраја бирачку вољу грађана, ни Градишке ни Републике Српске, она мора да буде уважена, а не да о томе одлучују поједини центри моћи ван Републике Српске, невладине организације и контрадикторне одлуке ЦИК-а“.

„Разумијем вољу и жељу грађана који желе да оду сутра у 18 часова на митинг подршке изборној вољи грађана Републике Српске и подршци ставу да нико не може да мијења изборну вољу и гласачки резултат коју су дали грађани Реопублике Српске“, навео је Аџић.

Он је рекао да људи у Централној изборној комисији БиХ нису дорасли врло озбиљном задатку који је пред њима и да постоји одређена намјера да би се Република Српска довела у тешку позицију нагласивши да тренутно руководство неће дозволити било какву опструкцију Буџета и функционисања читаве Републике Српске.

С.С.Ц.

Share With: