Арлов: Пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“,пројекат хуманости и повезивања (ВИДЕО)

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, у Бијељину сутра стиже око 20 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице који ће у пратњи родитеља боравити у Бањалуци до суботе, 25. јуна. Дјеца са Космета биће један дан гости и Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов,  гостујући у програму РТВ Градишка, рекао је да 25. јуна у оквиру десетог јубиларног пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ у Српску стиже 461 српски ученик у пратњи 45 просвјетних радника са подручја цијелог Космета који ће седам дана бити гости својих вршњака у 13 градова и општина.

Он је најавио да ће 29. јуна на једнодневни излет доћи и четрдесетак српске дјеце из Глине на Банији.

Град Градишка већ седам година учествује у овом посебном пројекту хуманости и повезивања српске дјеце са Косова и Метохије и Републике Срспке. Од 25.јуна у Градишку ће допутовати 44 дјеце у пратњи четири наставника из побратимског града Зубин Поток. Школа домаћин је Основна школа“Петар Коћић“ Нова Топола.

С.Видовић

Share With: