Арена Градишка домaћин завршнице Суперлиге „WABA“ U17

Арена Градишка ће по први пут бити домаћин завршнице најпрестижније кошаркашке лиге до 17 година која ће бити одржана од 27. до 29. јануара 2023. године. Директор градишке Арене Милош Вујинић је данас одржао састанак са директорем „WABA“ lige Урошем Крајнцем, директором за медије Жељком Зулом и комесаром за судије Надиром Кореџијом након чега је усаглашено да је Арена спремна за дочек ове престижне спортске манифестације.

На овом такмичењу ће учествовати осам најбољих екипа које ће се формирати након лигашког дијела такмичења који још увијек траје гдје ће се четири најбоље екипе пласирати за „Final four“.

Екипе долазе из Словеније, Хрватске, БиХ, Србије и Црне Горе, а укупно ће бити одиграно 16 утакмица.

Директор Арене Милош Вујинић не крије задовољство што ће Арена бити домаћин завршнице Суперлиге „WABA“ U17, те наглашава како је ово дешавање јако битно за спорт, али и град уопште.

„Ова манифестација је поред кошарке, која је у експанзији у Градишци, такође битна и за туристичке аспекте с обзиром да ће сви наши смјештајни капацитети бити заузети, судећи по томе да ће све ове екипе боравити у Градишци а не само играти“ нагласио је Вујинић.

Ђ. Лончаревић

Share With: