Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње (ВИДЕО)

Повећан је број пожарних интервенција на територији Градишке у посљедњих седам дана, а припаданици Професионалне ватрогасне јединице Градишка сваког дана имају од двије до три интервенције, рекао је старјешнина ове јединице Горан Стојаковић.

„Током ове године имали смо 210 интервенција, што је пораст од 30 одсто у односу на прошлу годину“, рекао је Стојаковић и нагласио да су најчешћи пожари отвореног простора, ниског растиња, пожари који захватају пољопривредне поршине и пожари шума.

Он је подсјетио на одредбе Закона о заштити од пожара којим је забрањено било какво паљење пољопривредних површина без претходног обавјештавања ватрогасаца као и на градску Одлуку о мјерама од заштите од пожара којом је од 15. маја до 1. октобра забрањено паљење на отвореном простору без сагласности ватрогасне јединице.

„Казне су од 100 до 1000 КМ за све оне који се не придржавају ових мјера“, напоменуо је Стојаковић и нагласио да је издао наредбу којом Ватрогасна јединица Градишка до 31. августа неће издавати сагласност за паљење на отвореном због високих температура ваздуха.

Из Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Градишка апелују на грађане да се одговорно понашају током боравка у природи и да у случају неконтролисане ватре обавезно позову ватрогасце на број 123.

Д, Јанковић

Share With: