Апел грађанима да користе „СМС сервис“ МУП-а (ВИДЕО)

Полицијска управа Градишка у циљу избјегавања гужви на локацијама за издавање личних докумената апелује на грађане да користе “СМС сервис“ Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Начелник Одјељења за правне и кадровске послове у Полицијској управи Градишка Зорица Газибарић навела је да је овај сервис у функцији од новембра 2014. године.

„Сервис на веома једноставан начин омогућава грађанима да дођу до њима битних и корисних информација, а да притом не морају долазити на локације гдје се издају лична документа“, навела је Газибарић и додала да је циљ да се грађанима пружи што квалитетнија услуга и да избјегну гужве.

Грађани путем „СМС сервиса“ могу да остваре увид у статус документа за који су поднијели захтјев, увид у регистрацију моторних возила, увид у новчане казне и уплате и казнене бодове.

Грађани такође могу да се пријаве на сервис и добију обавјештења 30 дана пред истек личних докумената и регистрације возила, као и информације кад им истичу казнени бодови.

Предуслов за кориштење услуге “СМС сервиса“ јесте да грађани лично пријаве свој број мобилног телефона у полицијској станици.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,10 КМ.

С.С.Ц.

Share With: