Александру Жмирићу награда Завичајног музеја Градишка за сликарство

Традиционално по 21. пут Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци организује годишњу изложбу студентских радова. Овом догађају се придружио и Завичајни музеј Градишка који већ четврту годину за редом додјељује награду најбољем студенту сликарства.
Годишња изложба је јединствена прилика да се на једном мјесту види више од 1000 радова од 140 студента сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих буду награђени. Због свега споменутог, ова изложба је један од најважнијих умјетничких догађаја у БиХ.
Стручним одабиром кустос Завичајног музеја Градишка МА Александар Обреновић заједно са комисијом на катедри одсјека за ликовну умјетност, ове године награду Завичајног музеја Градишка за сликарство додјелили су Александру Жмирићу, студенту треће године сликарства. Награда представља одржавање самосталне изложбе у галеријском простору Завичајног музеја.
Награду је уручио директор Завичајног музеја Градишка, Бојан Вујчић. Одржавање самосталне изложбе један је од подстицаја за њихов даљи рад и напредак. Задовољство је подржати и наградити креативне и талентоване младе умјетнике, истиче Бојан Вујчић.
Извор: Завичајни музеј Градишка
Share With: