Александар Вучић почасни грађанин Градишке

Скупштина града Градишка донијела је данас једногласну одлуку да поводом Дана града – 24. априла Повељу почасни грађанин Градишке додијели предсједнику Србије Александру Вучићу.

Замјеница градоначелника града Градишка, Драгана Илић рекла је да је ово посебно признање додјељено предсједнику Србије јер је он, заједно са Владом Србије, помогао да се у Градишци реализују бројни пројекти, а најзначајнији међу њима су Дом културе „Србија“ у Новој Тополи и и дјечији вртић у мјесној заједници Брестовчина који ће бити отворен у суботу, 23. априла.

Илићева је додала да је Скуштина града Градишка донијела одлуку и о додјели признања поводом Дана града. Повеље су додјељене Гимназији Градишка поводом 100 година постојања и изузетних резултата у области образовања и Радани Вила Станишљевић за изузетан допринос у области просвјете и културе.

Захвалнице су додјељене Божици Живковић Рајилић за изузетне заслуге у очувању истине о Одбрамбено-отаџбинском рату, Мирјани Шиник Кајзер за изузетне заслуге у области здравства и Миодрагу Цофи Живановић за изузетне заслуге у области хуманитарног рада.

За постигнуте резултате у области привреде захвалнице су додјељене ИБМ „Механизми Б“, „Тапетарији Николић“ и Привредном друштву „Мулалић“.

Повеље и захвалнице биће уручени на свечаној академији која ће поводом Дана града бити одржана у суботу, 23. априла у Културном центру Градишка.

Г.Влаинић

Share With: