Акције за љепшу и уреднију Градишку: Комуналци и рекреативци на истом задатку (ФОТО)

Комунално предузеће „Градска чистоћа“, запослени у Туристичкој организацији, „Културном центру“, Завичајном музеју, РТВ Градишка, чланови градишки удружења, ученици основних и средњих школа и волонтери свих генерација, заједнички организују радне акције и уређују градску средину.

Они су цвијећем и украсним дрвећем засадили велике површине, очистили савску обалу, уредили јавне површине.

– Свијест становништва о неопходности да самостално, свако у својој средини, уреди околиш, је на високом нивоу. Градска управа, јавна предузећа и удружења грађана су то инцирали а сада, са задовољством, можемо констатовати, да је то постао опште прихваћен начин д‌јеловања и размишљања. Зато се Градишка може похвалити уредношћу и лијепим изгледом – казао је за Српскаинфо Бојан Вујиновић, градски менаџер.

У ЈУ „Културни центар“ годинама уређују околиш овог објекта. Њихови цвјетњаци и зеленило су одавно постали дио градишке туристичке разгледнице.

– Наши радници су веома посвећени зеленилу и уређењу околине. Током цијеле године они воде бригу о томе користећи слободно вријеме за цвијеће и одржавање травнатиох површина. Зато се у нашем објекту или на отвореним сценама свакодневно окупља много грађана, највише д‌јеце. Они учетвују на манифестацијама и поврђују да је правилан однос према животној средини предуслов за рекреацију и здрав живот – сматра Мирослав Вуковић, директор ЈУ „Културни центар“ Градишка.

На савској обали, гд‌је је обновљен камени зид, радници „Градске чистоће“ очистили су и плочнике који су некада служили у туристичке и угоститељске сврхе. Сада је овај атрактивна површина поново стављена у функцију.

– Овај веома привлачан, али годинама запушен простор, на дохват савског моста, обновљен је и уређен. То је дало још угоднију димензију савској обали, гд‌је смо, у сарадњи са ученицима, засадили стотине цвјетова и уредили клупе. Сада се ту, посебно навече, окупља највише омладине – каже Рената Обрадовић Поповић, директор „Градске чисточе“ Градишка.

Аутор: Милан Пилиповић
Share With: