Актив ДДК Градске управе Градишка даровао крв (ФОТО)

У оквиру обиљежавања „Недјеље борбе против туберкулозе“ организована је акција добровољног давалаштва крви у овиру које су драгоцјену течност даровали чланови Актива ДДК Градске управе Градишка.

Око 20 радника учествовало је у добровољној акцији. Међу њима је био Синиша Буловић који је до сада крв даровао 12 пута.Каже да је први пут крв дао прије десет година, те да увијек подржава овакве акције.

Предсједник Синдикалне организације  Градске управе Градшка Мирјана Илинчић,рекла је да је ово трећи пут да организовано дарују крв, те да да има 11 давалаца који су први пут даровали крв што је значајно.

Акцију добровољног даривања крви организовала је Градска организација Црвнеог крста у оквиру обиљежавања „Недјеље борбе против туберкулозе“.Из ове организације као и из градшке Службе за трансфузију смтарају да је свака акција важна посебно у овом периоду, када залихе крви нису баш на завидном нивоу.

Представник ГО Црвеног крста Градишка Драгана Стевић,каже да се акција десила у правом тренутку када су битне залихе А и 0 негативне, те да су сљедеће седмице планиране још неке акције.

Доктор медицине Биљана Мандић, рекла је да се осјети сезона годишњих одмора, те да је мање давалаца. Позвала је све здраве људе од 18 до 65 година да дарују крв.

Подсјећамо да мушкарци могу дати крв свака 3 мјесеца, а жене свака 4 мјесеца.

Н.Миљковић

Share With: