Активности у оквиру кампање “Вози опрезно – путуј безбједно“

У оквиру кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске “Вози опрезно-путуј безбједно“, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, спроводе превентивне активности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка.

На подручју Полицијске управе Градишка од данас до 30. јула 2020. године, на путевима које оперативно покрива ова управа, вршиће се контрола учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења  допуштене брзине кретања помоћу радарских система “Gatso“, тзв. “пресретачи“.

Евидентирање прекршаја вршиће се у покрету, истовремено у доласку и одласку, с тим што ће прекршаји евидентирани у одласку  бити санкционисани директном контролом, а у доласку накнадном обрадом, те ће возачи добити обавјештење о учињеном прекршају на пријављену адресу пребивалишта.

Такође, од данас до 31.јула контрола брзине кретања возила вршиће се и аутоматским уређајем за мјерење брзине ’’Tru Cam I ’’. Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.

Share With: