Љето на ТВ екранима: Нова емисија РТВ Градишка на старту стекла популарност (ФОТО)

Туристичке и историјске знаменитости, природне љепоте, спортски догађаји, портрети културно-умјетничких друштава, књижевне и забавне манифестације, чине суштину новог, колажног програма под називом „Градишка у кадру“ којег реализује РТВ Градишка у сарадњи са „Културним центром“.

Послије прве двије емисије, гледаоци ТВ Градишка и слушаоци радио Градишке, препознали су важност овог садржаја. Емитовање је са различитих локација у граду, поткоѕарским и лијевичанским насељима.

Уредник ТВ Градишка Сања Суботић Цумбо каже за СрпскаИнфо да је емисија „Градишка у кадру“ позорница за све, препознатљиво током љета у овој средини.

-Емисија траје 90 минута а на распореду је петком у 11 часова, у програму телевизије и радија Градишка, плус више репризних термина. Прве двије емисије емитоване су из градског парка и са отворене сцене „Културног центра“. Гостовали су представници Туристичке организације, градске управе, КУД-ова „Коловит“ и „Лепа Радић“, спортисти, музичари – појаснила је Сања Суботић Цумбо, суштину овог новог ТВ садржаја.

Сљедећа емисија, наводи наша саговорница, биће емитована из Турјака.

-Ово је једно од најљепших мјеста у Поткозарју. Оно има богату историју, јединствену природу, успјешне и вриједне становнике. Налази се у подношју Козаре. Турјак је најљепша разгледница, нарочито током љета – појашњава Сања Суботић Цумбо.

На реализацији „Градишке у кадру“ ангажовано је десетак радника и сарадника ове медијске куће.

Међу њима су новинари и водитељи Сузана Видовић, Небојша Ристић, Дејан Јанковић, Гордана Вљајнић, Наташа Миљковић, Сања Тркуља, Милорад Малешевић…

У техничком сектору, „Градишку у кадру“ реализују сниматељи Велибор Сукара, Иван Ћатић и Татјана Иваштанин, редитељ Миодраг Јокић, сарадници у видео продукцији Ненад Божић и Срђан Ковачевић, дрон-оператер Ненад Балабан, сарадници Бојан Вујиновић и Мирослав Вуковић.

-Овај програм је за све нас веома изазован јер желимо показати да Градишка има богате потенцијале који, нарочито током љета, привлаче туристе а послредством нашег, локалног радио и тв медија у свијет шаљу слику и поруку из овог мјеста поред Саве – казао је Рајко Ромић, директор РТВ Градишка.

У овој медијској кући планирају да, наредним емисијама, сваког петка представе друге средине, догађаје и личности.

Извор: Милан Пилиповић / srpskainfo.com

Share With:
Open

close button