Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 1.10.2022.год.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Шулић: Народна скупштина Републике Српске спремна за процесе европских интеграција БиХ

Потпредсједници Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић и Денис Шулић и генерални секретар Небојша Згоњанин  данас су у Мостару учествовали на Конференцији предсједавајућих парламената у БиХ.

На Конференцији је потписана Заједничка изјава о подршци Плану приоритета за Парламенте у БиХ за убрзање процеса европских интеграција, који је припремио Твининг пројекат под називом „Подршка Европске уније Парламентима Босне и Херцеговине у пословима европских интеграција“ који финансира Европска унија, с циљем пружања доприноса спровођењу 14 приоритета наведених у Мишљењу о захтјеву  Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији.

План приоритета за парламенте, као нови стратешки документ, усмјерен је на основне свеобухватне задатке у кључним областима функционисања парламента како би парламенти у БиХ, као кључни актери, били у стању пружати стратешке смјернице за процес европских интеграција Босне и Херцеговине. На тај начин, Планом приоритета жели се допринијети благовременој и учинковитој припреми парламената у БиХ за суочавање с надолазећим изазовима, а нарочито у контексту добијања статуса земље кандидаткиње и отварања преговора, што је стварни циљ.

Обраћајући се учесницима Конференције у име Народне скупштине, потпредсједник Народне скупштине Денис Шулић је изразио задовољсто јер је успјешно закључена још једна фаза „Твининг пројекта“, односно „План приоритета за парламенте у БиХ за убрзање процеса европских интеграција“.

„Усвајањем ‘Плана приоритета’ Народна скупштина Републике Српске жели да да свој допринос испуњавању стратешких смјерница за процес европских интеграција Босне и Херцеговине. Народна скупштина је и до сада показала да је спремна да одговори на изазове у контексту добијања статуса земље кандидата и отварања преговора са Европском унијом, рекао је Шулић и изразио захвалност Европској комисији и парламентима партнерима са којима заједно раде на ефикаснијем провођењу европских пракси.

„Ефикасна Народна скупштина је јака Народна скупштина, а такав парламент очекује и заслужује народ који нас је бирао“, закључио је Шулић.

Share With:
Open

close button