Штете од невремена пријавило 314 грађана

Штете од  невремена, које је Градишку захватило неколико пута у посљедњих десетак дана, до сада је пријавило 206 пољопривредних произвођача и 178 грађана који су имали оштећења на грађевинским објектима.

Комисије за попис штета на подручју Градишке обишле су више од 60 одсто пољопривредних газдинстава и домаћинстава на којима је пријављена штета, потврдио је Бранко Стојнић начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Града Градишка.

Након обиласка терена комисија ће сачинити записник који ће бити достављен надлежним органима. О процјенама штета још увијек је рано говорити, али оно што је сигурно јесте да је ријеч о највећим штетама од неремена у посљедњих десетак година.

Стојнић је навео да су највеће штете претрпјели мјештани Горњих Подградаца, Јабланице, Совјака, Грбаваца, Турјака, Кијеваца, Цимирота, Церовљана, Јазовца, Јурковице, Машића, Романоваца, Вилуса, Карајзоваца, Сефероваца и Нове Тополе. Штете од невремена на пољопривреди и домаћинствима, становници Градишке могу пријавити на шалтеру 8 Градске управе Града Градишка или на телефоне: 051/810-408, 051/810-344 и 051/ 810-331, сваким радним даном од 7 до 15 часова.

С.Видовић

Share With:
Open

close button