ШК „Лијевче“ турниром обиљежава 50 година рада (ФОТО, ВИДЕО)

Шаховски клуб „Лијевче“ из Нове Тополе поводом педесет година рада организује шаховски турнир у суботу, 11. новембра од 10 часова у Дому културе у Новој Тополи.

На турниру који је позивног карактера учествоваће 24 такмичара са подручја Градишке, шахисти из шаховских клубова „Лијевче“, „Козара“, „Поткозарје“ и „Крајишник“.

Предсједник ШК „Лијевче“ Миодраг Хрваћанин рекао је гостујући у јутарњем програму РТВГ-а да је шаховски клуб „Лијевче“ обезбједио скромне награде за најуспјешније такмичаре и пехар за побједника турнира.

Хрваћанин је помињући бројна имена заслужних за оснивање и рад клуба додао да је ова година за њих била изузетно добра јер су остварили завидан резултат и добили нове просторије за рад.

Члан Управног одбора и судија Саво Којић рекао је да је Шаховски клуб „Лијевче“ један од најстаријих шаховских клубова на подручју бивше Југославије, да су већ неколико пута освајачи првог мјеста у Другој лиги и да ће се у наредном периоду потрудити да остваре добре резултате као дио Прве лиге Републике Српске у коју су се пласирали.

С.С.Ц.

Share With: