Чланови ЦКУД-а “Лепа Радић” посјетили Народну скупштину

Најмлађ чланови ЦКУД-а “Лепа Радић” Градишка посјетили Народну скупштину Републике Српске у оквиру програма “Дани отворених врата”, а њихов домаћин је била потпредсједница парламента Ања Љубојевић.

Потпредсједница Љубојевић у Великој пленарној сали поздравила је ријечима добродошлице младе фолклораше, њих 75, истакавши да има част да их угости у највишој законодавној институцији Републике Српске.

„Драго ми је што сте у Народној скупштини Републике Српске и што имате прилику да се упознате са парламентом и симболима Републике Српске. Ученици, студенти, фолклораши, спортисти и активисти увијек су радо виђени гости у Народној скупштини, јер веома је важно да млади уче о Републици Српској, њеној историји, институцијама и симболима – застави, амблему и химни. Будите поноси на ове симболе и на своју Републику Српску“, казала је Љубојевићева.

Предсједник ЦКУД-а „Лепа Радић“ Градишка Давор Симишић изразио је захвалност руководству парламента због посјете и срдачног пријема, истакавши да се млади фолклораши увијек радују посјетама највишим институцијама Републике Српске.

„Част нам је и велико задовољство што нам је омогућено да посјетимо Народну скупштину Републике Српске. У нашем плану и програму, уз редовне наступе на фестивалима фолклора широм Републике Српске, предвиђене су и посјете највишим републичким институцијама, што увијек истински обрадује наше чланове“, рекао је Симишић.

Чланови ЦКУД-а „Лепа Радић“, овом приликом, посјетили су и Изложбени салон, Малу салу, Овални салон и парламентарну библиотеку, а за њих је послужен коктел у скупштинском ресторану.

Поред посјете парламенту, чланови ЦКУД-а су се представили и на Дјечијем сајму те су обишли неке знаменитости највећег града у Републици Српској.

Д. Ј.

Share With:
Open

close button