У току реализација пројекта „Укључи се и ти“ (ФОТО, ВИДЕО)

Градска организација слијепих Градишка проводи пројекат под називом  „Укључи се и ти“. Пројектом су предвиђене  радионице куглања,  управљање тандем бициклом, радионице на малом говорном транспортном пикаду и  радионице одрживог развоја.

Реализација пројекат „Укључи се и ти“ трајаће шест мјесеци, од априла  до краја септембра ове године. На радионицама које се одржавају три пута седмично обухваћено је  20 чланова од 14 до 55 година. Један од њих је четрнаестогодишњи Огњен Тошић. Каже да му  радионице многo значе, прије свега због дружења.

Циљ пројекта  је стварање и јачање самопоуздања код особа са инвалидитетом, приказивање њихових могућности и социјализација слијепих и слабовидних лица кроз различите активности. Пројекат „Укључи се и ти“ подржан је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2, који финансира Европска унија (ЕУ), суфинансира Град Градишка, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Предсједник Градске организације слијепих Градишка Жељко Штрбац, рекао је да су успјели у оквиру пројеkта набавити мали транспортни пикадо, ту је и куглање и вожња тандем бициклом. Жељели смо да имамо што више спортских активности посебно за младе чланове.

Подсјећамо да је Градска организација слијепих Градишка прошле године успјешно реализовала пројекта „Заједно можемо све“. Кроз овај програм чланови су имали прилику да савладају технике шаха, друштвених игара, али и да науче Брајево писмо као  и да управљају тандем бициклом.

Н.М.

Share With:
Open

close button