У току припреме за замјену колектора на раскрсници код „старог храста“ (ВИДЕО)

На раскрсници улица Видовданска и Кнеза Лазара, код „старог храста“,  гдје је крајем маја дошло до улегнућа земљишта и слијегања асфалтног слоја, у току су геомеханичка испитивања тла на дубини до шест метара како би се утврдио састав тла и након тога започела санација канализационог колектора. Директор Комуналног предузећа“ Водовод“ Градишка, Садро Зеничанин рекао је да је прије двадесетак дана обављено снимање колектора чиме је утврђено његово улегнуће и измицање терена испод њега.  Након испитивања и елаборације о геомеханици тла почеће замјена канализационог колектора у дужини од 30 метара. Санација предвиђа и уградњу двије нове коморе и нове спојеве.

Зеничанин је нагласио да колектор профила 1 200 милиметара, на који је прикључено око 1 500 корисника, тренутно није у пуној функцији и да пријети опасност од даљег оштећења.

Послије санације колектора која би, према ријечима Зеничанина требала услиједили ускоро  и  санације подземних оштећења,  приступиће се реконструкцији саобраћајнице. Подсјећамо, дио улице Кнеза Лазара на улазу у раскршће,  ограђен је  заштитном оградом и постављена је привремена саобраћајна сигнализација, па се возачима савјетује опрезнија и спорија вожња.

С.Видовић

Share With:
Open

close button