У току друга фаза изградње кружне раскрснице „Јабука“ (ВИДЕО)

Изградња кружне раскрснице „Јабука“ у Градишци ушла је у другу фазу радова која подразумијева уређење западног дијела кружне саобраћајнице.

Како је и предвиђено планом радова, порушен је и надвожњака на магистралном путу према Бањалуци, у народу познатог као „Бањалучки мост“, који је деценијама био симбол града и оријентир грађанима и путницима.

„Рушењем надвожњака отвара се излаз према Бањалуци, а по завршетку друге фазе биће успостављен двосмјерни саобраћај западним дијелом кружне раскрснице“, рекао је начелник градског Одјељења за стамбене и комуналне послове Ведран Кнежевић.

Почетак  друге фазе радова условио је и измјену режима одвијања саобраћаја, што је првог дана радова довело и до загушења саобраћаја.

Кнежевић је истакао да је постављена привремена градилишта сигнализација, што је возаче довело у недоумицу, али да се недостаци у регулисању саобраћаја отклањају.

Радови у оквиру друге фазе изградње кружне раскрснице „Јабука“ у Градишци почели су у понедјељак, 7. августа,  а предвиђено је да буду завршени у року два и по мјесеца.

Планирано је да комплетни радови на изградњи ове кружне саобраћајнице буду завршени до краја грађевинске сезоне, односно да до краја ове године буде пуштена у саобраћај.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button