Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

У Српској 95 новозаражених вирусом корона

Код 95 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 586 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 95 особа у Републици Српској.

Ради се о 52 мушких и 43 женске особе, од којих је 21 млађе, 55 средње и 19 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 16 особа је из Пала, 15 из Бањалуке, осам особа је из Фоче, по пет особа је из Гацка и Мркоњић Града, по четири су из Бијељине и Добоја, по три из Вишеграда, Градишке, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче, Новог Горажда и Шамца, по двије особе су из Дервенте, Источне Илиџе, Рогатице, Рудог, Сокоца и Теслића и по једна особа је из Лакташа, Прњавора, Требиња, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Бањалуке, мушкарцу средње животне доби из Приједора, мушкарцу средње животне доби из Бијељине и мушкарцу средње животне доби из Прњавора.

Share With: