Top lista

Top lista za 27.02.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

У Српској 60 нових случајева вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 376 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 60 особа у Републици Српској, саопштено је из Института.

Ријеч је о 30 мушких и 30 женских особа, од којих је 21 млађе, 35 средње и четири особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 12 особа је из Српца, 10 из Бањалуке, шест из Зворника, по пет из Костајнице и Приједора, по четири из Добоја и Градишке, по два из Котор Вароша и Модриче и по једна из Дервенте, Козарске Дубице, Челинца, Милића, Теслића, Лакташа, Оштре Луке, Новог Града, Рогатице и Мркоњић Града.

Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на мјестима локалне трансмисије вируса и породични контакти.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен јеједан смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.905 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 120 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.258 особа. На вирус тестирано је укупно 34.239 особa.

 

Share With: