Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

У Српској 130 нових случајева

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 663 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 130 особе у Републици Српској.

У ЈЗУ Општа болница „Свети Врачеви Бијељина, лабораторијски је потврђена инфекција вирусом SARS-CoV-2 и код једне особе из дистрикта Брчко.

Ради се о 59 мушких и 71 женској особи, од којих је 22 млађе, 91 редње и 17 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 23 особе су из Бањалуке, 19 из Бијељине, девет особа је из Требиња, седам из Лакташа, по пет особа из Зворника, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Фоче и Рогатице, по четири особе су из Градишке и Хан Пијеска, по три из Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Пала, Прњавора и Шамца, по двије особе су из Модриче, Мркоњић Града, Српца, Теслића, Рибника, Рудог и Челинца и по једна особа из Билеће, Дервенте, Козарске Дубице, Котор Вароша, Приједора, Сребренице и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Лопара, мушкарцу старије животне доби из Рудог и мушкарцу старије животне доби из Зворника.

Share With: