У Српској осам нових случајева, укупно 1.359

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 489 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код осам особа у Републици Српској.

Ријеч је о пет женских особа и три особе мушког пола. Двије жене су средње животне доби, а три старије животне доби. Један мушкарац је старије животне доби, док су два мушкарца средње животне доби.

Према мјесту пребивалишта по двије особе су из Добоја и Модриче, и по једна особа је из Гацка, Градишке, Теслића и Приједора.

Пет особа је имало контакт са претходно потврђеним случајевима. Једна особа је хоспитализована, док ће остале бити у изолацији у складу са дефинисаним процедурама.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.359 случајева вируса корона, а укупно су  преминуле 102 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Универзитетски клинички центар Републике Српске пријавио је да је преминула седамдесетједногодишња женска особа и Болница Приједор је пријавила је да је преминула осамдесетједногодишња женска особа. Преминуле су имале више хроничних удружених обољења.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравило укупно 754 особе, а на (SARS-CoV-2) тестирано јеукупно 24.476 особа.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијече 72 особе са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу COVID 19 хоспитализовано је 29 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији један пацијент.

Код једног пацијента здравствено стање захтијева респираторну подршку. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је 19пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 20 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници „Свети Апостол Лука“ у Добоју збринут је 51 пацијент са COVID 19 обољењем, у Општој болници Требиње 13пацијената, у Болници „Доктор Младен Стојановић“ у Приједору је 18 пацијената, у Универзитетској болници у Фочи су двапацијента, и у Болници у Градишци је шест пацијената.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме COVID-a 19, у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци налазе се 123 особе, 21 особа је у Студентском дому у Требињу, једна особа је у Дому ученика у Бијељини и 29 особа је у Дому ученика у Добоју.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.472 особе, а надзор је завршен код 31.187 особа.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона.

Share With: