У Републици Српској од данас обавезна зимска опрема! (АУДИО)

Зимска опрема од данас  01. новембра до 1. априла наредне године обавезна је у Републици Српској , без обзира на временске услове, за сва моторна возила, осим за мотоцикле и тракторе.

Када је у питању зимска опрема сваки аутомобил мора да посједују: пнеуматике за зимску употребу на свим точковима возила  и ланце за снијег или пнеуматике за љетњу употребу на свим точковима с најмањом дубином профила од четири мм и ланце за снијег рекао је секретар Ауто –мото друштва Градишка Дејан Шљивић гостујући у програму Радио Градишке.

У Републици Српској почела је превентивна кампања „Безбједна вожња у зимским условима 2023“. Шљивић је најавио да ће и у Градишци  АМД Градишка у сарадњи са припадницима Полицијске управе Градишка у оквиру ове кампање  бити спроведена акција  06. новембра  у улици Авде Ћука на транзиту.

 Превентивна активност  провјере посједовања зимска опрема трајаће до 23. новембра, а кампању реализује АМС РС уз помоћ Министарства унутрашњих послова РС, Министарства саобраћаја и веза РС, „Оптима групе“, „Аутопутева Републике Српске“ и локалних заједница.

Секретар АМД Градишка Дејан Шљивић   позвао је  возаче да брзину прилагоде условима пута и да обавезно користе зимску опрему.

С.М.

Share With: