Top lista

Top lista za 3.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

У посљедња 24 часа у Републици Српској регистровано је 57 нових случајева вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама “Свети Врачеви” у Бијељини и “Свети апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 436 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 57 особa у Републици Српској.

Ради се о 24 мушке и 33 женскe особe, од којих је осам млађе, 33 средње и 16 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 15 особа је из Бањалуке, по пет из Градишке и Лакташа, по четири из Зворника и Бијељине, по три из Добоја, Приједора и Фоче, по двије из Мркоњић Града, Пала и Сребренице и по једна из Вишеграда, Котор Вароша, Лопара, Милића, Петровца, Прњавора, Теслића, Угљевика и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени и мушкарцу старије животне доби из Добоја и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.340 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 279 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

До сада се опоравило укупно 5.337 особа, а тестирано је укупно 71.819  особа.

Укупан број хоспитализованих  у Републици Српској је 207, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 63, а у oпштим болницама 144.

Под здравственим надзором тренутно је 3.160 особе, а надзор је завршен код 54.789 особа.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић апеловао је на грађане да се придржавају препоручених мјера.

Он је рекао да је неопходно повести рачуна о личној одговорности и хигијени.

Share With: