У Народној библиотеци округли сто посвећен завичајним писцима

У оквиру кампање “Дани медијске и информацијске писмености” Народна библиотека Градишка у сарадњи са Радио-телевизијом Градишка организује округли сто посвећен завичајним писцима. Округли сто биће одржан сутра, 25. октобра у 10 часова у Народној библиотеци. Ученицима Гимназије Градишка биће представљена завичајна  збирка библиотеке и писци чија дјела говоре о Козари, Крајини, Градишци или су поријеклом из Градишке, те о улози њиховог рада у очувању културне баштине, језика и писма.

Радио-телевизија Градишка започела је снимање новог телевизијског серијала под називом „Баштина завичајних стваралаца“ у којем ће бити обухваћено стваралаштво Бранка Ћопића, Петра Кочића, Младена Ољаче, Драгана Колунџије, Драгоје Лукића, Василија Карана, Стевке Козић Прерадовић, Панте Стевића и других писаца и историчара Козаре, Поткозарја и Крајине чија су дјела дио наше културне баштине.

Сарадници у реализацији поменутог програмског садржаја су установе које у опису своје дјелатности имају његовање културе, књижевности, традиције, историје, међу којима су Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Градишка, Народна библиотека Градишка, Завичајни музеј, школе и друге установе.

Регулаторна агенција за комуникацију спроводи кампању “Дани медијске и информацијске писмености”  у сарадњи са организацијама и институцијама које су активне у области медијске и информацијске писмености, од 19. до 29. октобра 2023. године.

С.С.Ц.

Share With: