Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
У Градској управи Градишка организован традиционални Светосавски пријем

У Градској управи Градишка данас је одржан традиционалани пријем за представнике градишких основних и средњих школа и предшколске установе „Лепа Радић“.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић истакла је да се Градишка може похвалити одличним резултатима својих образовних установа, додајући да сваке године Градска управа организује Светосавски пријем за директоре и најбоље ученике градишких школа.

„Град Градишка настоји да буџетским издвајањима за образовање, која на годишњем нивоу износе око три милиона КМ, помогне рад школа и предшколске утанове „Лепа Радић“. Издвајамо средстава за студентске стипендије, а имамо и награде за најбоље ученике и просвејтне раднике“, навела је Илићева.

Директор Градишке Гимназије Снежана Кочић рекла је да је ова школа прошле године обиљежила 100 година постојања, те да је и њен рад препознат од инстируција Републике Српске и града Градишка.

„Од предсједнице Жељке Цвијановић градишка Гимназија је поводом Дана Републике добила Орден Нјегоша првог реда, а наша ученица Tамара Цветковић добила признање „Застава и амблем Републике Српске“, док је професорица математике и инФорматике Данијелa Козић добила Светосавску награду од Министарствa просвејете и културе, а Град Градишка прогласио ју је за најбољег проФесора средњих школа у прошлој години“, навела је Кочићева.

Матурант Гимнзије Tамара Цветковић у прошлој години освојила је прво мјесто из инФорматике и друго из математике на регионалним такмичењима, прво мјесто на републичком такмичењу из инФорматике и учествовала на Европској инФорматичкој олимпијади за дјевојке.

Ученик четвртог разреда занимања техничара ЦНЦ технологија у Tехничкој школи Градишка Никола Росић навео је да је остварио запажене резултате на такмичењима из машинске групе предмета, а ове године у плану му је да оствари добре резултате на такмичењу из моделирања.

Осим добрих резултата у школовању, Росић је ове година на Богојављење био и побједник пливања за Часни крст на ријеци Сави у Градишци, а истакао је да школовање планира да настави на Мешинском Факултету у Бањалуци.

Ученица деветог разреда основне школа „Васа Чубриловић“ Градишка Милица Борковић имала је веома добре разулате на такмичењима, а навела је да планира да упише средњу медицинску школу.

Поводом Савиндана, у Културном центру у Градишци вечарас у 19 часова биће одржана Светосавска акедемија, на којој ће бити награђени најбољи ученици и просвјетни радници градишких образовних установа.

М. Малешевић

Share With:
Open

close button