У Градишци обиљежен Свјетски дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога

У сарадњи са Комисијом за сузбијање злоупотребе опојних дрога у Републици Српској, а поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога -26. јуна, припадници Полицијске управе Градишка грађанима су подијелили информативне летке који упозоравају на штетност опојних и психоактивних материја, на опасност од зависности, те промовишу здраве животне навике, посебно код младих.

Један од циљева овогодишње кампање УН-а  је истицање приоритета превенције, али и подизање свијести о важности емпатије, сузбијању стигме и дискриминације, те важности ране интервенције, као и пружања подршке и помоћи особама које користе дрогу.

У саопштењу ПУ Градишка наводи се да је за првих пет мјесеци ове године на подручју Управе евидентирано  12 кривичних дјела из области злоупотребе опојне дроге, а подношењем 9 извјештаја надлежном тужилаштву пријављено је 12 лица. У истом временском периоду, евидентирано је и 11 прекршаја из ове области. Такође, Полицијска управа Градишка апелује на све грађане да евентуална сазнања у вези са злоупотребом опојних дрога пријаве полицијским службеницима, како би заједничком сарадњом заштитили животе младих.

Сања Т.

Share With:
Open

close button