Ускоро упис у средње школе

Ученици деветих разреда градишких основних школа завршили су са наставом и послије матурских свечаности у фокусу њиховог интересовања је упис у средње школе. Техничка школа, Гимназија, Средња стручна и техничка школа Градишка нуде широк избор занимања.

Први уписни рок за ученике који имају 60 и више бодова  почиње  19. и 20. јуна. За ученике који имају мање од 60 бодова упис ће се вршити од 26. до 28. јуна ове године.

Директор Техничке школе Владо Томић каже да планирају уписати седам одјељења, техничар информационих технологија, техничар мехатронике, техничар за роботику, техничар за обраду дрвета ЦНЦ технологијом, уз то ЦНЦ оператере затим аутомеханичара, бравара-заваривача и алатничар- обрађивач пластичним масама. Планиран  је упис 168 ученика.

У градишкој Гимназији кажу да за наредну школску годину планирају уписати 72 ученика у први разред, два одјељења општег смјера, те по једно друштвено језичког и рачунарско информатичког смјера.

И у Средњој стручној и техничкој школи све је спремно за упис. Они у понуди имају и два нова занимања царински и фармацеутски техничар. Планирано да упишу укупно 144 ученика у први разред.

Упис у средње школе у Републици Српској почиње за десетак дана  тако да матуранти имају још мало времена да се  одлуче које ће занимања изабрати.

Н.М.

Share With:
Open

close button