Усвојен Извјештај о извршењу градског буџета за првих шест мјесеци ове године (ФОТО)

Скупштина града Градишка усвојила је данас Извјештај о извршењу градског буџета за првих шест мјесеци ове године, за који период је исказан дефицит у финансирању у износу од 2.976.000 КМ.

У односу на планирани градски буџет од 41,2 милиона КМ, у првих шест мјесеци текуће године приходи су остварени у износу од 17.285.000 КМ, док су у истом периоду расходи износили 20.261.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да, и поред евидентног мањих прихода, Градска управа није хтјела да обуставља капитaлане инвестиције и да није било кашњења у исплатама буџетским корисницима.

Он је додао да су приходи од индиректних пореза били мањи од планираних за милион и 290 хиљада КМ, те да ће према свим анализама до краја година разлика у финансирању бити сигурно много мања.

 

Одборник СДС у градској скупштини Зоран Латиновић истакао је да је се мањак прихода од индиректних пореза највише одразио на буџете локалних заједница, али да се нада да ће се евидентно повећање тих прихода у другој половини године позитивно одразити на општинске и градске буџете.

Латиновић додао да је добро што Градска управа није посезала за новим кредитним задужењима, али да се треба наћи начин да се измире краткорочне обавеза према добављачима.

„Евидентно је да ће до краја године бити потребно усвојити ребаланс градског буџета, водећи рачуна да се задржи износ финансирања у оквиру социјалне компоненте буџета“, рекао је Латиновић.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button