Упозорење на локалне непогоде, предузети превентивне мјере

Из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске најављене су локалне непогоде у послијеподневним часовима и у ноћи на четвртак.

Током поподнева очекује се развој облачности, која доноси пролазну кишу и пљускове са грмљавином на сјеверу и сјевероистоку.

Увече и у ноћи ка четвртку очекује се јача облачност, која ће се премјестити од сјеверозапада ка југу и истоку и донијеће јаче пљускове са грмљавином и локалне непогоде.

У сјеверним предјелима биће израженијих локалних непогода уз могућу појаву града и јаког до олујног вјетра.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице града Бањалука позвали су становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

– Потребно је да грађани, привредна друштва и други субјекти предузму мјере превенције од олујног невремена, да уклоне покретне ствари са балкона и виших спратова – тераса, обрате пажњу и на могуће ломове дрвећа и пада предмета са објеката – навели су из Одсјека.

РТРС

Share With:
Open

close button