Упозорење на локалне непогоде и олујни вјетар дуж ријеке Саве

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на локалне непогоде за петак и суботу, 22. јула, а очекују се удари вјетра јачи од 80 километара на час у широј регији око ријеке Саве.

Упозорење се односи на период од данас од 16.00 часова када ће на сјеверу, дуж ријеке Саве, доћи до развоја облака уз локалне пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз јак до олујни вјетар и могућу појаву града.

Увече ће јаче наоблачење, које доноси кишу и пљускове са грмљавином, захватити сјеверозапад и током ноћи на суботу премјештаће се ка истоку. И током ноћи биће услова за локалне непогоде.

Падавине ће до суботу ујутро престати, али ће се средином дана, од 14.00 часова, од запада преко сјеверних предјела ка истоку премјештати облачност која доноси кишу и пљускове са грмљавином. Очекују се и локалне непогоде уз појаву града и олујног вјетра понегдје.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске је на Фејсбук страници позвало становништво да буде на опрезу и да редовно прати прогнозу Републичког хидрометеоролошког завода.

За већи дио БиХ издато је наранџасто упозорење за наредна два дана због локалних пљускова, праћени грмљавином и појачаним вјетром, а могућа је и појава града.

Share With:
Open

close button