Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Уз мало добре воље, Градишка може боље: Заједно радимо на јачању повјерења и кохезије у нашој заједници

Град Градишка учествоваће у наредном периоду у реализацији пројекта „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија (EU), а којег заједно проводе EU, Уједињене нације (UN), Мисија OSCE-a у Босни и Херцеговини (OSCE) и Вијеће Европе (CoE).

Много је локалних заједница у Босни и Херцеговини у којима постоје позитивни примјери изградње повјерења, кохезије и мира, који могу послужити као узор и пракса другим заједницама, али и политичком дјеловању на вишим нивоима власти, међутим, често ти примјери пролазе незапажено. Стога је фокус овог пројекта јачање и промовисање позитивних иницијатива и активности у заједницама и подршка људима широм земље који свакодневно улажу значајне напоре у изградњу повјерења, друштвене кохезије и одрживог мира.

Пројекат укључује сарадњу с локалним властима и представницима цивилног друштва, грантове за организације цивилног друштва и појединце који промовишу мир и повјерење, као и подршку локалним медијима у промовисању позитивних прича из заједнице.

„Међусобно повјерење, повезаност и сарадња представљају снагу заједнице потребну за изградњу Градишке према потребама свих њених грађана. Кроз партнерство на пројекту „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у БиХ“ желимо повезати различите друштвене групе и кроз сарадњу унаприједити односе и заједничку визију за бржи и снажнији развој Градишке. Како и сам слоган овог пројекта истиче, уз мало труда и воље и допринос свих нас сигурно можемо још боље“, истакнуо је градоначелник Зоран Аџић.

У склопу пројекта биће одржан „Дијалог заједнице Градишка“, осмишљен као платформа за потицање већег учешћа и утицаја грађана и грађанки, организација цивилног друштва, представника локалних власти и других друштвених актера на процесе и акције које доприносе јачању повјерења и друштвене кохезије. Током дијалога учесници/це ће разговарати о заједничким приоритетима, изразити проблеме и изазове у заједници, те представити потенцијална рјешења, која могу бити проведена у локалним заједницама с коначним циљем јачања повјерења и друштвене кохезије.

„Дијалог заједнице Градишка“ одржаће се 3. марта 2023. године, у сали Скупштине Града Градишка, с почетком у 13 часова. Због ограниченог броја мјеста, молимо све заинтересоване да се региструју за учешће на дијалогу
ОВДЈЕ (https://forms.office.com/e/9Q7mSJrm9H).

Позивамо грађанке и грађане, организације цивилног друштва и друге друштвене актере да кроз учешће на дијалогу буду дио позитивних промјена у нашој заједници, јер уз мало добре воље, МОЖЕМО БОЉЕ!

Share With:
Open

close button