Трећи Сајам предузетништва жена

Трећи Сајам предузетништва жена – отворен је у Привредној комори Републике Српске.

Женско предузетништво веома је битно за економски развој Српске, с обзиром на то да предузетнице стварају нове послове за себе, али и за друге, учествују у рјешавању многих привредних проблема, као и у искориштавању предузетничких могућности.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да је сајам врло значајан догађај јер је привреда жила куцавица Српске и изразио задовољство што жене у претходним годинама у све већој мјери преузимају руководећа мјеста у фирмама, али и оснивају своја привредна друштва.

Секретар Привредне коморе Републике Српске Драгана Кокот рекла је да су данас организовали и шесту Конференцију предузетништва жена.

– Ове године посвећена је одрживости пословања јер Привредна комора Српске настоји информисати наше чланице о захтјевима који све интензивније долазе из ЕУ у смислу одрживости пословања, доказивања поријекла енергије, поријекла репроматеријала и заштите на раду – рекла је Кокотова додајући да су ти захтјеви битни уколико предузећа желе извозити у земље ЕУ.

На Сајму у Привредној комори Српске учествују 23 привредна друштва из области прераде хране, винарије, дестилерије, представници туризма, заштите интелектуалних права и информационих технологија.

Извор РТРС

Share With: