ТЕА ПОНОВО НАПРАВИЛА СЕНЗАЦИЈУ

Поново, по ко зна који пут, наш шампион Теа Ковачевић прави историјски резултат.

ТЕА је данас освојила ТЕННИС ЕУРОПЕ У16 ТОУРНАМЕНТ – НАТИОНАЛ СПОРТ ПАРК ОПЕН и тако постала прва јуниорка Босне и Херцеговине којој је то са непуних 13. година успјело.

На путу до финала Теа је побиједила 2 најбоље Гркиње У16 категорије, у четвртфиналу Деспоину Коскину, а у полуфиналу Мyрто Проимаки са 6-4,6-1. У финалном мечу Теа је надјачала изврсну Белгијанку Целине Њеyнен са 6-4,6-2 и тако поново исписала историју БХ спорта.- Занимљиво је да је Теа у Тирани играла и финале дублова, али је са партнерицом из Русије Алyна Согомонyан тијесно изгубила тај меч са 7-6(11),6-3.

– Теа је већ одавно поставила нове стандарде и оборила све могуће рекорде у јуниорском тенису, а овај задњи је као шлаг на торту.

– Треба напоменути и то да је прошле седмице Теа такођер исписала историју БХ тениса и успјела да се домогне још једног финала ТЕННИС ЕУРОПЕ У16 категорије, али је то финале изгубила од Словакиње Софие Бархацове. У Тирани је пак отишла корак даље и подигла велики шампионски пехар.

-Теа је дефнитивно на свом тениском путу веома високе, готово недостижне, стандарде у нашој тениској историји који до сада нису виђени и сигурно из категорије у категорију игра све доминантнији тенис и води се за једну од најбољих тенисерки свијета до 16 година, док је у конкуренцији до 14 година одавно у самом врху, иако нема још ни 13 пуних година.

Погледајте видео 

БРАВО ТЕА, ПОНОСНИ СМО НА ТЕБЕ!!!

Share With:
Open

close button