Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Сутра резултати јунског уписног рока у средњим школама

Сутра ће бити објављени резултати јунског уписног рока у средњим школама, који је трајао од 20. до 22. јуна, а према информацијама из три градишке средње школе слободних мјеста за јулски уписни рок биће у Гимназији, одјељењима занимања бравар-заваривач и столар у Техничкој школи и одјељењу конобара у Средњој стручној и техничкој школи.

У први разред  Гимназије Градишка ове године планиран је упис  64 ученика, односно четири одјељења са по 16 ученика, а директор ове школе Снежана Кочић потврдила је да ће за јулски уписни рок бити слободно 20 мјеста.

У Средњој стручној и техничкој школи ове године уписују 120 ученика у пет одјељења са по 24 ученика, по једно одјељење занимања дизајнер модни техничар, медицински, економски и пословно-правни техничар, а у трећем степену уписују једно комбиновано одјељење са по 12 кувара и конобара.

Директор школе Дарко Голић рекао је да је највеће интересовање било за упис у одјељење медицинских техничара, а да је слободно остало још пет мјеста за занимање кувара.

У Техничкој школи пријаве за упис поднио је 181 ученик, односно 13 више у односу на  план уписа. Планиран је упис 168 ученика у седам одјељења са по 24 одјељења. У четвртом степену образовања то су четири одјељења, техничара информационих технологија, мехатронике, техничара за ЦНЦ обраду дрвета и новог занимања техничара роботике. У трећем степену планиран је упис комбинованог одјељења са по 12 аутомеханичара и ЦНЦ оператера и по једно одјељење столара и бравара-заваривача.

Директор Техничке школе Владо Томић рекао је да је највише интересовања, као и претходних година, било за занимања у четвртом степену, али и трогодишња занимања аутомеханичара и ЦНЦ оператера.

Мање пријава у односу на планираних по 24 ученика било је за занимања столар и бравар-заваривач, па ће тако они који буду испод црте за упис за техничка занимања моћи да се опредјеле за неко од ова два заната, занимање конобара, или да се упишу у Гимназију.

Сљедећи уписни рок је од 4. до 7. јула, а ученицима који ни након тога не буду могли да упишу жељено занимање на располагању је и уписни рок од 11. до 15. јула.

М.Малешевић

Share With: