Свечана академија поводом 48 година Универзитета у Бањалуци

Свечана академија поводом 48 година Универзитета у Бањалуци биће одржана 7. новембра 2023. године у 12 часова у КЦ ,,Бански двор’’ у Бањалуци. Поводом годишњице Универзитета, биће организована свечана промоција доктора наука, 9. новембра 2023. године у амфитеатру Факултета политичких наука у 10 часова.

Конференција науке на Универзитету у Бањој Луци заказана је 10. новембра 2023. од 10 часова у амфитеатру Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета. Од 23. до 25. новембра, у организацији Студентског парламента, одржаће се и научно-стручни скуп ,,Студенти у сусрет науциˮ. До краја ове године, а у склопу манифестација поводом годишњице водеће високошколске установе у Републици Српској, планирано је да више факултета обиљежи годишњице рада, промовише дипломце првог и другог циклуса студија, те организује научне конференције и скупове.

Универзитет у Бањој Луци водећа је високошколска научно-образовна институција у Републици Српској и други по величини универзитет у Босни и Херцеговини. Основан је 7. новембра 1975. године, а његовом оснивању претходило је формирање неколико виших школа и факултета на овом простору.

Share With: