Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

Топ листа за 13.08.2022.год.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине

Састанак представница локалних актива жена СНСД изборних јединица „један“ и „два“

Предсједница Актива жена СНСД Нада Тешановић изјавила је вечерас у Градишци да су жене највећа снага ове партије и оне које јако пуно одрађују у току избора, те да вјерује да ће и на предстојећим Општим изборима дати огроман допринос остварењу изборних циљева.

Тешановићева је на састанку са представницима локалних актива жена из градова и општина изборних јединица „један“ и „два“ нагласила да је за СНСД први циљ побједа њихових кандидата за инокосне функције, предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, али да чланице овог актива треба да својим радом утичу и на то да што већи број жена са кандидатских листа ове партије за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ освоји посланички мандат.

„Треба тимски радити да у скупштинским клупама буде што више жена, јер су оне осјетљивије, имају и знање и способност, а усмјерене су ка породици и желе да створе Републику Српку која ће бити лијепа држава за њихову дјецу и њих саме“, рекла је Тешановићева.

Посланик СНСД-а из Градишке у Народној скупштини Српске Ранка Перић Ромић оцијенила је да у страначком активу жена постоји јединство и да чланице кроз разне активности показују друштвену одговорност и истичу значај улоге жена у друштву и политици.

Она је нагласила да су жене у Народној скупштини већ доста учиниле у погледи статуса жена и породице у друштву, али да је то и процес који траје у континуитету.

Додала је да су активности, предавања и састанци које организује Актив жена СНСД дешавања на којима се истакне оно што се радило у претходном периоду, оно што је у фази реализације, али и да се разговара о другим проблемима у друштву које треба рјешавати.

Предсједница Актива жена СНСД Градишка Рената Обрадовић Поповић истакла је да су чланице у Градишци веома посвећене остварењу циљева ове партије, те навела да су у претходном периоду формирана три нова мјесна одбора актив жена.

Он је додала да је један од основих циљева Актива едукација и укључивање жена у политику.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button