Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима

Саобраћај се у већем дијелу Републике Српске одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, док у вишим предјелима јутрос има и слабијег мраза. Магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, а издвајамо подручје Приједора, Мркоњић Града, Фоче и Требиња. Из АМС возаче упозоравају и на опасност од одрона камења и земље на дионицама у усјецима и поред камених косина. Возачима се савјетује опрезнија вожња уз напомену да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04.

На подручју Републике Српске забрањено је кретање особама старијим од 65 година, а од 20 до 05 часова на снази је потпуна забрана кретања. 

ИЗ АМС апелују на возаче да и унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

На регионалном путу  Црна Ријека-Бјелајце на снази је обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, у времену од 09:00 до 15:00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

У току су радови на изградњи искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута  Клашнице2-Шарговац (стара ознака пута М-16), у десној коловозној траци из правца Бања Луке, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због формирања конвоја у земљама окружења стварају се дуге колоне теретних возила на свим граничним прелазима БиХ.Јутрос је појачана фреквенција теретних моторних возила на улазу у БиХ на граничним прелазима Градишка, Рача и Каракај.

Share With: