Саобраћај се на већини путева у Српској одвија редовно

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз мјестимичну маглу по котлинама, те могуће одроне у усјецима.

Застоји или краће обуставе саобраћаја, могу се очекивати на дионицама на којима се изводе  радови, гдје привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно.

Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу. Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Подсјећамо, гранични прелаз Крстац (путни правац Гацко – Никшић) отворен је за међународни саобраћај, а од данас отварају се и погранични прелази: Дужи-Имотица, Читлук-Јовића Мост, Дриновци-Себишна и Дриновачко Брдо-Сливно, док гранични прелаз Боговоља-Хаџин Поток неће бити дозвољен за међународни саобраћај путника, већ само за погранични саобраћај.

Share With:
Open

close button