Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз.

У котлинама и дуж ријечних токова као и у вишим предјелима магла смањује видљивост а због ниских јутарњих температура  и мраза на тим дионицама су могући наиласци на клизав коловоз.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Напомињемо возаче да је од 1. новембра посједовање зимске опреме законски обавезно.

Због радова, до 31. децембра 2023. године привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу МI-105, на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута РI-2102 Разбој-Руданка.

Због неопходних радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу М II-501 Приједор 3-Копривна. Возаче молимо да возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију (до 31.12.2023.).

У току је изградња пјешачке и бициклистичке стазе, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја уз магистрални пут МI-100 Рудице-Нови Град. Предвиђено је да радови трају до 10.11.2023. године.

Због радова на изградњи тротоара, уз магистрални пут МI-101 Српске Топлице-Карановац измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Планирано је да радови трају до 09.11.2023. године.

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута M-I 111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

Због извођења радова на реконструкцији дионице магистралног пута М-I 101 Александровац-Александровац (аутопут), измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 01.12.2023. године).

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, извршиће се привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Р-I 3103, Добој-Модрича, у мјесту Костајница у периоду од 20.09. до 20.12.2023. године.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње пословног објекта (бензинске станице) на одмаралишту Лужани запад на ауто путу Е-661 Градишка –Бања Лука.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: