„Ритам Европе“ у Градишци одушевио и публику и учеснике (ФОТО)

Градишка је на величанствен начин оправдала улогу домаћина дјечијег фестивала „Република Српска у Ритму Европе“ на којем су побједу однијеле дјевојке из Пала: Софија Кусмук, Анђела Ждрале, Михаила Ковачевић, Лана Пољаковић, Тара Благојевић и Хелена Ћосић. У сјајној атмосфери спортске дворане „Арена“ извеле су пјесму „Клеопатра“ представника Азербејџана на Евровизији.

„Драго нам је што смо побиједиле. Нисмо са сигурношћу то очекивале али смо прижељкивале. Предивно искуство носимо из Градишке као града домаћина“, навела је Софија Кусмук из побједничког тима.

Градишка је била домаћин фестивала као актуелни побједник прошлогодишњег такмичења „Република Српска у ритму Европе“ које је одржано у Котор Варошу. Дјевојке из Градишке успјеле су да се пласирају у првих пет најбољих тако да их очекује и путовање у Сјеверну Македонију.

Карла Обрадовић, Тамара, Котур, Луција Цвијић, Маја Скакић и Андријана Ковачевић нису криле одушевљење.

„Ми смо задовољне наступом и пласманом. Пресрећне смо што смо биле домаћини и довеле фестивал у наш град“, навела је вокал Карла Обрадовић.

На овом такмичењу наступили су млади музички таленти из 18 градова Српске.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић нагласио је отварајући фестивал да је Градишка град младости, европски орјентисан и да је младост будућност у коју сви треба да улажемо.

„Градишка је вечерас центар распјеваности, разиграности, младости Републике Српске. То сигурно пуно значи за Градишку, али и све остале локалне управе чији су представници учесници фестивала. Са задовољством смо домаћини величанствене манифестације у Градишци. Желимо да представимо нашу младост, младост Републике Српске и њихове таленте“, рекао је Аџић.

У пет првопласираних поред Пала и Градишке су и Дервента, Прњавор и Приједор.

Начелник Прњавора Дарко Томаш навео је да Прњавор први пут ове године учествује у „Ритму Европе“.

„Прњавор има и основну и средњу музичку школу и представља прави расадник младих талената што се музике тиче“, рекао је Томаш.

Извршни директор „Ритма Европе“ Давид Макевић истакао је да је ове године највећи број учесника на фестивалу чији је циљ подстицање и усавршавање младих талената.

„Велики је интерес локалних самоуправа да се укључе у велики пројекат који се реализује у Републици Српској, Србији, Црној Гори и Сјеверној Македонији. Ускоро улазимо у нови круг и очекујемо још већи одзив учесника“, навео је Макевић.

Прошлогодишње побједнице из Градишке ускоро очекује путовање у Шпанију.

С.С.Ц.

Share With: