Реакција Градске борачке организације Градишка на протестни скуп народног посланика Радислава Дончића

Након јучерашње протестне шетње и скупа на Тргу Крајине у Бањалуци који је организовао посланик Народног фронта у Народној скупштини Републике Српске Радислав Дончић, који је данима у униформи некадашње Војске РС, на планини Костреш код Дервенте протестовао због лошег положаја некадашњих бораца Војске РС, огласили су се данас из Градске борачке организације Градишка.

У саопштењу Градске борачке организације Градишка се наводи да су представници регије БОРС-а Градишка, Прњавор, Србац, Лакташи увијек подржавали све иницијативе и радили на побољшању положаја припадника борачких категорија те да је БОРС коначно ојачао и успио изборити се за права бораца, а да народни посланик Радислав Дончић то подаштава и представља се борцем за борачка права.

Предсједник Градске борачке организације Градишка Милован Гагић изнео је низ чињеница зашто народног посланика Дончића сматра лажним борцем за борачка права.

Саопштење преносимо у цјелости:

“САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

поводом синоћњег обраћања ревидираног борца и народног посланика Радислава Дончића на протесном скупу у Бања Луци

Представници регије БОРС-а Градишка, Прњавор, Србац, Лакташи су увијек подржавали све иницијативе, а и радили на побољшању положаја припадника борачких категорија. У задњих неколико година дали смо немјерљив допринос да БОРС ојача, да се уједини и консолидује, али да се и сви борци уведу у право на мјесечни борачки додатак, да се повећају личне и породичне инвалиднине РВИ и ППБ и да се уђе у процедуру што хитнијег запошљавања дјеце погинулих бораца. Сад када је напокон дошло до реализације горе наведеног, господин народни посланик Радислав Дончић представио се као највећи борац за борачка права са својим популистичким захтјевима. На синоћњем скупу тај Радислав Дончић у свом обраћању грубо је вријеђао предсједника БОРС-а Радана Остојића, позивао на гашење БОРС-а, а и самим тим клеветао све нас. Радислав Дончић који је 23 године добро живио од бављења политиком, који је одборник од 2000-е године (6 мандата), који је у 2 мандата представљао власт у Градишци. Од 2004-2008 године потпредсједник Скупштине са СНСД-ом, а од 2012-2016 године предсједник Скупштине са СДС-ом Никада ни једном рјечју није споменуо тежак положај припадника борачких категорија, али је зато као предсједник Скупштине 2014-е године потписао умањење буџета за борачко инвалидску заштиту за 150 000 КМ (за једну трећину од укупног износа). Након овог умањења до данас нисмо стигли на ниво давања из периода прије тога, односно његовог доласка на чело Скупштине. Тај исти Дончић прича пуних уста о ревизији бораца, а и сам је ревидиран 19.01.2017 године због лажирања, односно уписивања у учешће у рату преко годину дана радне обавезе. До 2017 године уживао је сва права борца прве категорије. Човјек који се није удостојно да упозна ни један законски акт који прописује права борачких категорија, а и самим тим не зна да је ревизија рјешења давно законом прописана и да је свако рјешење подложно истој. Исто тако да свако може на основу сазнања покренути овај поступак. Несрећа је што он није први који се у периоду иза нас представља као борац за борачка права и на несрећи напаћених борачких категорије скушља јефтине и праве политичке посне.

Још једном наглашавамо да смо ми из регије БОРС-а Градишка, Србац, Прњавор, Лакташи спремни да подржимо сваку поштену намјеру за унапређење положаја наших категорија, али исто тако да смо спремни да демаскирамо лажне борце, а и лажне борце за борачка права.

За све горе наведено, ја Милован Гагић координатор регије спреман сам да у било ком облику и на било ком мјесту јавно изнесем по могућности у присуству господина народног посланика Радислава Дончића.

С поштовањем,

Предсједник Градске борачке организације Градишка и координатор регије Градишка, Србац, Прњавор и Лакташи

с.р. Милован Гагић“

 

Share With: