Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 25.3.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
Радио Градишка прославио 43 године постојања (ФОТО)

Радио Градишка је најстарији електронски медији у овом граду чија је основна улога и дјелатност брзо и тачно иформисање грађана о свим дешавањима на пдоручју локалне заједнице. Уредник радијског програма и новинар Радио-телевизије Градишка Сања Суботић Цумбо каже да је свака година важна за одређени медији, јер је то потврда  доброг рада и свакако подстрек за даљи напредак.

Грађани Градишке кажу да свакодневно прате програм Радија који се састоји од информативних, образовних и забавних емисија, те музике.

Од почетка свог настанка до данаса радио има своју вјерну публику око 12 одсто свјетске публике у цијелини, рекла је професор на Факултету политичких наука у Бањалуци, на одсјеку новинарство и комуникологија Татајана Дуроњић.  Истиче да је занимљиво да упркос појави нових медија радио успјева да сачува своју публику што потврђују и подаци.

„Рецимо 68 посто Британаца свакодневно слуша радио, 78 одсто Американаца исто тако. На нашим просторима нема таквих истраживања, а ми можемо претпоставити да је тако и код нас“ рекла је Татјана Дуроњић и додала да се радио највише слуша у јутарњим часовима.

Значај Радио Градишке у економском, друштвеном и јавном животу је изузетно велик, рекао је градоначелник Градишке Зоран Аџић поводом 43 рођендана Радио-телевизије Градишка. Он је додао да  Градска управа Градишка улаже значајан труд на материјалном, кадровском и другим видовима унапређења рада и дјеловања ове медијске куће.

Осим градоначелника запосленима у Радио-телевизији Градишка  рођендан је честитала и замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић и предсједник Скупштине града Миленко Павловић.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић,каже да је улога медија значајна и када имате један овакав радио требамо бити задовољни вашим радом.

Миленко Павловић, предсједник Скупштине града Градишка сматра да је радио извјештавао о свим дешавњима на подручју града, да су грађани информисани о свему на вријеме , те се нада да ће тако бити и даље.

Директор Радио-телевизије Градишка Рајко Ромић рекао је поводом 43 рођендана Радио Градишке да је радио важан сегмент Радио-телевизије Градишка.

Радио телевизију Градишка данас чине три сектора: радио, телевизија и веб портал с тим да је радио и даље главни носилац програма и свих активности. Он је нагласио да РТВГ крупним корацима иде напријед с циљем даљњег развоја и производње квалитетног програма.

Поводом рођендана упрличен је специјални програм и Дан отворених врата за ученике основних и средњих школа и дјецу из ЈПУ „Лепа Радић“.

Н.Миљковић

Share With:
Open

close button