РАГА од почетка године обезбиједила 1,5 милиона КМ за пројекте у Градишци

Развојна агенција Градишка „РАГА“ за пројекте које реализује у сарадњи са Градском управом, градишким комуналним предузећима и другим корисницима, у овој години обезбиједила је грантовска средства у износу од 1,5 милиона КМ, рекао је директор ове агенције Богдан Вицановић, гостујући у емисији „На дневном реду“.

Као важне пројкете, за које су обезбјеђена средства, Вицановић је издвојио дигитализацију Градске управе и пројекте изградње соларне електране на водоизворишту у Жеравици и дијела Улице Козарских бригада, чија реализација треба ускоро да почене.

Вицановић је истакао да је Развојна агенција Градишка постригнутим резултатима оправдала  своје оснивање, наводећи да је за непуних пет година постојања за бројне пројекте обезбиједила око 8,5 милиона КМ бесповртаних средстава.

„Вриједност тих пројкета је много већа, јер за њихову реализацију уложена и средства локалне зејднице и крајњих корисника, а износ обезбiјеђених донација је вишеструко већи од средстава која су од оснивања утрошена у рад Развојне агенције Градишка. Важно је да се и даље развијају капацитети агенције и улаже у људе који се баве писањем пројекaта, јер су они у овом процесу најважнији ресурс“, закључио је Вицановић.

М.Малешевић

Share With:
Open

close button